Dream extensions @ S.M.A.K. 2004

Eija-Liisa Ahtila, Olaf Breuning, Lori Hersberger, Susan Hiller, Abigail Lane, Mariko Mori, Georgina Starr, Anne-Mie Van Kerckhoven, Jane & Louise Wilson

De tentoonstelling Dream Extensions focust op video-installaties die functioneren als ruimtelijke verlengstukken van droomwerelden en persoonlijke fantasieën. De bezoeker wordt ondergedompeld in negen geesteswerelden, gaande van wensvoorstellingen tot nachtmerries. Alle kunstenaars werken met een rijkdom aan beelden waartegenover de toeschouwer zijn eigen intimiteit dient te positioneren.

Dream Extensions dompelt de bezoeker via video-installaties onder in mentale werelden die hij anders zelden of nooit fysiek zou betreden. De bezoeker kan niet alleen alle kanten uit kijken, hij luistert ook, loopt rond of gaat zitten, besteedt aanzienlijk wat tijd om de draad van de verhalen op te pikken. Met film, literatuur en popsongs hebben de video-installaties immers een vorm van narratieve suggestie gemeen. De toeschouwer kan zelf de narratieve ruimte van de kunstenaar betreden en het verhaal vanuit zijn eigen standpunt interpreteren.

via S.M.A.K..